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Growth of hatchery produced juveniles of Italian sturgeon, Acipenser naccarii Bonaparte, reared intensively in fresh water

A lot of 5800 hatchery produced larvae of the Italian sturgeon Acipenser naccarii, were raised intensively in fresh water on an inert diet at 15° C for 8 months. At the end of this period, fish survival was 78 % with an increase in body weight from 12.5 mg to 108 g, and in total length from 10 to 317 mm. The instantaneous growth rate was 1.8 % in the last 190 days of culture and the final biomass gain 489 kg, with a food conversion factor of 1.2. These preliminary results suggest that the Italian sturgeon could be bred not only for restocking and mitigation programs, but also for commercial production. / Un stock de 5800 larves a été élevé de façon intensive durant 8 mois en eau douce à 15° C avec une nourriture artificielle. A la fin de cette période la survie a été de 78 % et le poids moyen est passé de 12.5 mg à 108 g, avec une longueur correspondante de 10 à 317 mm. La biomasse finale a été de 489 kg, avec un coefficient de croissance instantanée de 1,8 % dans les derniers 190 jours d'élevage. Le facteur de conversion de l'aliment pendant la même période est de 1.2. Ces résultats préliminaires montrent la possibilité de l'élevage de l'esturgeon italien non seulement pour des programmes de repeuplement, mais aussi pour une production commerciale.

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