Recherche documentaire
Trier par :
-
Sea fish farms with production of more than 20 tons per year in France must obtain two operating licences: (i) one for Sea Farming (AECM), with the aim of ensuring that the granted site and use of the maritime public domain for exploitation will respect all restrictions of general interest; (ii)...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1994Remote-collection is a complementary technique of off-shore collection enabling the diversification of spat supply sources. This technique, currently well-mastered for the cupped oyster, could be adapted to other shellfishes such as the flat oyster.Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1995NOT CONTROLLED OCRContributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1993Destinée aux Professionnels de la Conchyliculture, cette série de fiches pratiques 8 pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc de rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais abordent les points...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1993Destinée aux Professionnels de la Conchyliculture, cette série de fiches pratiques a pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc de rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais abordent les points...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Piquion, Jean-claude - 1992Destinée aux Professionnels qui mettent les coquillages en marché, cette série "fiches pratiques" a pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Piquion, Jean-claude - 1992Destinée aux Professionnels qui mettent les coquillages en marché, cette série "fiches pratiques" a pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Piquion, Jean-claude - 1991Destinée aux Professionnels qui mettent les coquillages en marché, cette série "fiches pratiques" a pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Piquion, Jean-claude - 1991Destinée aux Professionnels qui mettent les coquillages en marché, cette série "fiches pratiques" a pour but de les aider à améliorer leurs connaissances et leurs pratiques, donc rendre leurs entreprises plus performantes. Ces fiches ne prétendent pas répondre à toutes les questions mais...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1995To study and determine the causes of shellfish mortality, Ifremer initiated research programmes in shellfish genetics, physiology, pathology and farming techniques. These studies provide and will continue to provide solutions to help control shellfish disease and mortality.Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1995The risks associated with chemical micropollutants in marine waters are much more important today. This is the inevitable consequence of the changes in the means of production and lifestyles in our industrial societies. Confronted with this new situation, it is therefore logical that regulations...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1994This fact sheet drafted by Ifremer provides facts and figures, as well as some comments, on the two most important shellfish produced in Europe, mussels and oysters.Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Piquion, Jean-claude - 1992[NOT CONTROLLED OCR]Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1994Cette réglementation peut être perçue comme complexe et contraignante. Elle est cependant indispensable pour assurer une harmonisation européenne des conditions de mise en marché des coquillages et répondre aux exigences croissantes des consommateurs en matière de sécurité alimentaire. Son respect...Contributeur (s):
-
Ravoux, Georges / Joly, Jean-pierre / Piquion, Jean-claude - 1993Intended for shellfish farming professionals, this series of fact sheets provides practical information to help improve knowledge and farming practices, thereby making their business more efficient. Not meant to be exhaustive, these fact sheets address the key points on a specific topic to...Contributeur (s):