























PROGRAMME OF THE SESSION 6.1.1.

"KNOWLEDGE FOR ALL, ALL FOR KNOWLEDGE"

Friday 20th March 2009, 11h00 - 13h00 **FESHANE BLOC, FESHANE 4**

Main questions to be addressed by the Session

- 1) How to improve the identification process of research demand according the needs at ground level and how the stakeholder groups can influence research agendas?
- 2) Which approaches can allow for a good collaboration between scientists and practitioners?
- 3) Which tools or mechanisms for a better dissemination, sharing and transfer of knowledge and information to a large public and different groups?
- 4) How to ensure the uptake of new knowledge and its application scale?
- 5) How to create a learning culture in water user communities where everyone takes the responsibility of creating, fine tuning and adopting knowledge?

Development of the session

The session is organised in three main parts:

- First in plenary with opening by the chair, introduction to the theme and case study presentations, as inputs for the second part.
- **Second part in Five Working groups** addressing the five identified questions.
- Third, in plenary for reports from the Working Groups and wrap up by the Chair.

Session Conveners

- Badra KAMALADASA, Network of Women Water Professionals Sri Lanka (NetWwater)
- Daniel VALENSUELA, International Office for Water, France (OIEau)

Agenda

Time		Theme	Responsible
		Plenary session	
Opening			
11:00	10 minutes	Welcome and opening of the session	Chair: Patrick LAVARDE, General Director ONEMA
11:10	15 minutes	Introduction to the theme: Knowledge Management and capacity development for sustainable Water Resource Management: main issues, challenges and points for debate	IRC Ewen LEBORGNE
Short presentations on five concrete cases to generate basic elements for discussion in working groups			
11:25	5 minutes	Research networking and research demand improvement	IWRM-NET project, Natacha AMORSI
11:30	5 minutes	Strengthening science – policy links	STRIVER project, Per STALNACKE
11:35	5 minutes	Sharing Information	SIAGUA, Leticia ETAYO
11:40	5 minutes	Building Knowledge Hub	EMWIS Hub project, Eric MINO
11:45	5 minutes	Learning to teach on adaptive water management	NEWATER project, Catharien TERWISSCHA VAN SCHELTINGA
Working groups			
Five Working Groups in parallel reflecting on five complementary questions Time allocated: 45 minutes			
11:55	Group 1	Q1: Identification process of research demand	Chair: Natacha Amorsi Stephen Midgley
11:55	Group 2	Q2:Collaboration between scientits and practitionners	Chair: Haakon Thaulow Per Stalnacke
11:55	Group 3	Q3: Disseminating, sharing, transfering knowledge and information	Chair: Eric Mino Leticia Etayo
11:55	Group 4	Q4: Uptaking and application of new knowledge	Chair: Atef Hamdy (CIHEAM)
11:55	Group 5	Q5: Learning culture and knowledge	Chair: Catharien Terwisscha Van Scheltinga
Plenary session			
12:40	15 minutes	Reporting from Working groups (3 minutes each)	Five Reports
12:55	5 minutes	Closing	Chair: Patrick LAVARDE